fliss vaughan
Manager Recepten + productontwikkeling / Maakt nieuwe dingen om van te smullen
Wat doe je bij Ella's kitchen?
Het is mijn taak om smakelijke nieuwe recepten te ontwikkelen voor al onze lekkere knijpzakjes, maaltijden, puddinkjes en de Big kids-lijn. Ik werk nauw samen met het Friends-team (marketing) om onze spannende nieuwe ideeën tot leven te brengen. We hebben een fabuleuze ontwikkelkeuken hier, vol spannende spulletjes en ik heb het geluk dat ik veel van mijn tijd kan besteden aan het bedenken van nieuwe recepten.
We volgen superstrenge richtlijnen om de lekkerste recepten te maken, met uitgebalanceerde voedingswaarde, en we gebruiken als de beste ingrediënten die verkrijgbaar zijn. We letten heel streng op wat er in onze producten gaat en ieder ingrediënt moet door ons getest en goedgekeurd worden, zodat we er zeker van kunnen zijn dat het veilig, ethisch verantwoord en van duurzame oorsprong is. Het belangrijkste is dat het écht lekker is!
Ik maak deel uit van het team productbewakers, we bewaken de productkwaliteit en herontwikkelen bestaande producten als dat nodig is. We herzien onze productengamma's voortdurend om er zeker van te zijn dat ze de beste zijn die ze maar kunnen zijn. Als we denken dat er ruimte is voor verbetering, dan vernieuw ik het recept, om het beter te maken.
Een favoriet onderdeel van mijn werk is voor mij het ontwikkelen van recepten voor onze website en social media. Het is echt zo leuk om creatieve nieuwe dingen te bedenken: nieuwe manieren om onze knijpzakjes te gebruiken, foodie art, handige keukenhacks en recepten voor het hele gezin. En ik vind het nog altijd echt heel leuk als ik een van de recepten die ik heb gemaakt zie verschijnen op Instagram!
Kun je iets over je achtergrond vertellen, waarom is dit echt een baan voor jou?
Ik werk al 14 jaar in de productontwikkeling in de voedingsindustrie. Hier bij Ella's werk ik nu iets langer dan 6 jaar. Ik was altijd al dol op koken. Ik ben opgegroeid in een gezin met veel aandacht voor eten en ik was dan ook vaak in de keuken te vinden.
Toen ik 14 was, besloot ik dat ik culinair productontwikkelaar wilde worden. Op de middelbare schol heb ik A-niveau voedingstechnologie gedaan en daarna ben ik Food marketing & management gaan studeren aan de Sheffield Hallam University.
Voordat ik bij Ella's kwam, heb ik ervaring opgedaan in 3 verschillende voedingsbedrijven. Ik heb heel veel recepten ontwikkeld en ik heb producten mogen ontwikkelen voor Duchy Originals, Heston Blumenthal en Raymond Blanc. En ik moet zeggen, kleintjes zijn echt veruit de lastigste klanten om het naar de zin te maken!
Waar ben je trots op bij je werk voor Ella's Kitchen + hoe helpt jouw werk kleintjes van goed eten te leren houden?
Ik ben er echt trots op, dat ik werk voor zo'n ethisch bedrijf met zo'n missie als Ella's. Alles wat we doen is erop gericht om de voedingsbehoefte van kleintjes en hun relatie met eten zo goed mogelijk te ondersteunen.
Ik ben er trots op te weten dat ik hieraan kan bijdragen en ouders en verzorgers kan helpen hun weg te vinden door de hindernisbaan die het afbouwen is...en verder!
Mijn top 3-tips voor ouders + verzorgers van kleintjes
We werken heeeel nauw samen met een groot aantal experten. Zo zorgen we ervoor, dat onze smulvoeding het beste voor kleine buikjes is!