FAQ

Shoppen

Waar kan ik Ella's kopen buiten België?

Je vindt ons in het VK, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, België, IJsland, Zwitserland, Malta, Estland, Hongkong, China, de Verenigde Arabische Emiraten en nog veel meer landen over de hele wereld!

Producten + Ingrediënten

Welke Ella's producten bevatten zuivel, gluten, noten, eieren + soja?

Kijk een naar de Dieetwensenfilter in Ella's Shop. Daarmee kun je heel gemakkelijk zien welke smulproducten geschikt zijn voor het dieet van je kleintje.

Producten + Ingrediënten

Waar staat de allergie-informatie op de verpakkingen van Ella's?

Het is wettelijk verplicht om alle allergenen in de ingrediëntendeclaratie te vermelden. We geven de allegenen weer in vette letters in de ingrediëntenlijst op de achterkant van de verpakking.

Onder de ingrediëntenlijst staat de 'kan (sporen van) bevatten'-informatie bij producten die het betreffende allergeen niet bevatten, maar gemaakt worden in een fabriek waar het voorkomt. Als op het product geen allergeen is aangegeven en er geen waarschuwing "kan ... bevatten" staat, dan bevat het product dat specifieke allergeen niet.

Producten + Ingrediënten

waarom gebruikt Ella's palmolie?

We gebruiken biologische palmolie in 3 van onze snacks*. De palmolie die we gebruiken is afkomstig uit Colombia en is gecertificeerd als gescheiden bron door de Ronde Tafel voor Duurzame Palmolie (RSPO).

Als onderdeel van ons streven om een duurzaam bedrijf te zijn, hebben we echter beloofd om palmolie uit onze voeding te verwijderen en zijn we al begonnen om dit te verwezenlijken met de lancering van onze nieuwe palmolievrije reep met fruit + haver in 2018.

Ontdek hier meer over onze belofte om ethische + duurzame ingrediënten in te kopen.

*Vanille + Banaan Babykoekjes, Appel + Gember Babykoekjes en Pastinaak + Maanzaad hartige koekjes.

Producten + Ingrediënten

waarom gebruikt Ella's biologische ingrediënten?

Al onze babyvoedingproducten zijn gecertificeerd door Organic Farmers and Growers als biologisch + gebruik makend van biologische ingrediënten die volgens dezelfde norm gecertificeerd zijn. Biologische teelt + voedingproductie staat voor tiptop milieupraktijken, veel biodiversiteit en zorgvuldig gebruik van natuurlijke hulpbronnen zoals land en water, evenals de hoogste normen voor dierenwelzijn.

Producten + Ingrediënten

hoe denkt Ella over suiker in voedingsmiddelen?

We voegen geen suiker toe aan onze voeding; de smaak komt van biologisch fruit, groenten, of een natuurlijk zoetmiddel zoals biologische honing, agave of moutextract.

In onze producten zitten alleen van nature voorkomende suikers, net zoals je ze zou aantreffen in een heel stuk fruit. Al onze voeding voldoet aan strenge richtlijnen voor babyvoeding (Baby Food Regulations) + we gaan zelfs verder dan deze om smaak + voedingswaarde voor kleintjes prioriteit te geven.

We streven er altijd naar om het totale suikergehalte zo laag mogelijk te houden, en we streven ernaar om de laagste suikerklasse te hebben, terwijl we alle andere voedingsstoffen in balans houden.

We raden de kleintjes een gevarieerde en evenwichtige voeding aan, die niet alleen gericht is op het suikergehalte, maar op het aanbieden van een breed scala aan gezonde, smaakvolle voedingsmiddelen.

Producten + Ingrediënten

voegt Ella’s zout toe? Waarom staat zout vermeld in de voedingswaardetabel?

Bij Ella’s Kitchen voegen we nooit zout toe aan onze producten. Het zout dat aanwezig is in onze producten wordt berekend op basis van het natrium dat van nature aanwezig is in de ingrediënten. De wetgeving voor voedseletiketten vereist dat we nu zout aangeven in onze voedingswaardetabellen, en niet langer natrium, zoals vroeger.

Weij doen ons best om het totale zoutgehalte uit alle bronnen tot een minimum te beperken in onze producten en een goede balans te vinden tussen geweldige voedingswaarde en smaken om van te smullen, net zoals je zou verwachten van Ella’s Kitchen.

Producten + Ingrediënten

Hoe kan het dat de knijpzakjes van Ella’s lang houdbaar zijn + hun voedingswaarde behouden?

Bij Ella’s Kitchen streven we ernaar om lekker en voedzaam eten te maken dat goed is voor kleine buikjes. Om ervoor te zorgen dat onze knijpzakjes lekker én lang houdbaar zijn, gebruiken we een speciaal kookproces dat ervoor zorgt dat het product volkomen veilig is en tegelijk zoveel mogelijk voedingsstoffen behouden blijven. Vervolgens worden de knijpzakjes luchtdicht afgesloten.

De verpakking die we gebruiken is sterk, beschermt de voeding en zorgt ervoor dat het eten eeecht kraakvers smaakt + gemakkelijk mee te nemen is.

Producten + Ingrediënten

Kan ik Ella’s verpakkingen recyclen?

Knijpzakjes + snackwikkels: Onze knijpzakjes + snackwikkels worden momenteel niet geaccepteerd voor recycling door lokale gemeentes in [enter country]. Kaarten, potjes + schalen: Al onze kaarten, evenals onze plastic potjes + schalen, zijn volledig recyclebaar en worden veel ingezameld.

Om meer te weten te komen over onze werkwijze om de duurzaamheid van onze verpakkingen te verbeteren, klik hier.

Producten + Ingrediënten

Waar zijn de verpakkingen van Ella’s van gemaakt?

Onze knijpzakjes zijn gemaakt van laagjes voedselveilig plastic die aan elkaar gekleefd zijn - en de meeste hebben ook een laagje aluminium. Het aluminium komt nooit direct in contact met het voedsel, maar helpt om de smulinhoud echt lekker te houden, veilig voor kleine buikjes.

Al het verpakkingskarton dat we gebruiken voor dozen is 100% recyclebaar en wordt gemaakt van een mengsel van FSC-gecertificeerde en gerecyclede bronnen. We gebruiken plantaardige inkt en coatings op waterbasis om de dozen te bedrukken en onze drukplaten zijn ook chemicaliënvrij.

Producten + Ingrediënten

Heeft Ella’s een verklaring over moderne slavernij?

Ja, je kan onze verklaring over moderne slavernij lezen here.

Producten + Ingrediënten

sommige producten van Ella’s bevatten bessen. Kan ik die veilig aan mijn kleintje geven?

Fruit en groente hebben supergezonde voordelen en leveren veel vitamines en mineralen. Bovendien hebben ze mooie sprekende kleuren. Je kunt ze allemaal prima geven aan je kleintje vanaf de start van het afbouwen.

Sommige baby's kunnen zo nu en dan een huidreactie ontwikkelen, een soort uitslag, als voedingsmiddelen zoals citrusfuit, bessen, tomaten, aubergine of kiwi in contact met hun huid komen. Dit hoeft geen allergie te zijn en kan na verloop van tijd ook weer minder worden, maar het is altijd het beste om te stoppen met het aanbieden van een bepaald soort voedsel als zich een huidreactie ontwikkelt. Vraag advies aan een arts of het consultatiebureau. Vaak kun je deze voeding weer geleidelijk opnieuw introduceren, maar vraag altijd eerst medisch advies.

Als je nieuwe soorten eten introduceert, let dan altijd goed op reacties, zeker als het gaat om allergenen zoals gluten, noten of ei.

Producten + Ingrediënten

Heeft Ella’s een beleid over dierenwelzijn?

We zijn hartstochtelijk begaan met gezondheid + welzijn van de dieren die vlees + zuivel leveren voor onze voeding.

We gebruiken uitsluitend biologisch vlees + zuivel in onze smulproducten, en daarom kunnen we zeker zijn van de hoogstmogelijke normen voor dierenwelzijn. Onze leveranciers worden onafhankelijk geaudit + gecertificeerd door biologische-controleorganen op het niveau van EU-normen voor biologisch voedsel [http://ofgorganic.org] voor volledige traceerbaarheid van de leveringsketen.

Ella’s Kitchen is erkend voor onze inzet voor hogere dierenwelzijnsnormen door Compassion in World Farming en we hebben de Good Chicken Award (2016), Good Egg Award (2017) en de Good Pig Award (2019) gekregen.

Meer kun je hierover vinden in onze Animal Welfare Policy.

Gebruik van onze producten

Kan ik Ella’s producten meenemen in het vliegtuig?

Onze knijpzakjes kunnen prima mee in het vliegtuig. Op vluchten van British Airways krijgen kindjes zelfs onze Smoothie Fruits geserveerd! Ook worden ze verkocht op het vliegveld, in winkels zoals Boots.

Als je knijpzakjes in de koffer doet, dan raden we aan om ze in een plastic zak te doen. Voor het geval er een gaatje in komt of het knijpzakje heel erg geplet wordt, als de koffer het zwaar te verduren krijgt. Als u iets meeneemt in de cabine, moet u oppassen voor overbezorgde ambtenaren die het babyvoedsel als vloeibaar en meer dan 100 gram kunnen beschouwen. We adviseren om altijd contact op te nemen met de luchtvaarmaatschappij vóór de vlucht.

Gebruik van onze producten

Kan ik Ella’s knijpzakjes invriezen?

Ja, je kunt de inhoud van Ella’s Kitchen 4 maanden knijpzakjes + Smoothie Fruits invriezen, door de zakjes leeg te knijpen in een gesteriliseerd ijsblokjesbakje. We raden niet aan onze zakjes voor 6, 7 en 10 maanden of onze peutermaaltijden in te vriezen, vanwege de meer volwassen ingrediënten.

Als je onze producten voor 4 maanden en Smoothie Fruits wilt invriezen, adviseren we om dat binnen 24 uur na openen van het knijpzakje te doen. Niet vergeten: altijd even de temperatuur controleren voordat je het eten aan je kleintje geeft. Opgewarmde babyvoeding invriezen of bewaren in de koelkast kan onveilig zijn voor kleintjes, daarom adviseren we om dit niet te doen.

Onze 4-maanden-voeding kun je in de koelkast bewaren tot 48 uur na opening. Onze knijpzakjes voor 6, 7 en 10 maanden kun je 24 uur in de koelkast bewaren nadat je het dopje eraf gehaald hebt.

Gebruik van onze producten

Hoe verwarm ik producten van Ella’s?

Onze knijpzakjes voor 4, 6 en 7 maanden mogen nooit zo in de magnetron. Er zijn veel andere gemakkelijkere manieren om ze te verwarmen.

  • De gemakkelijkste manier om onze babyvoeding voor 4, 6 en 7 maanden te verwarmen, is om het knijpzakje in heet water te plaatsen. Laat het dan een paar minuten warm worden.

  • Of je kunt het de smulbabyvoeding eruit knijpen in een steelpannetje doen en dan zachtjes opwarmen onder voortdurend roeren.

  • Of je kunt het de smulbabyvoeding eruit knijpen in een magnetronbakje en dit opwarmen in de magnetron.

Niet vergeten: altijd even de temperatuur controleren voordat je verwarmd eten aan je kleintje geeft.

Onze 10-maanden-knijpzakjes mogen gerust in de magnetron. Gewoon de dop van het knijpzakje afhalen, het knijpzakje op een bord plaatsen (voor het geval er iets uitloopt) en verwarmen. Goed doorroeren, zodat er geen te hete plekken zijn, en zoals altijd de temperatuur controleren voordat je het eten aan je kleintje geeft.

We adviseren om onze smulyoghurt, Baby Brekkie + de zuivelvrij-lijn niet op te warmen, want gekoeld of op kamertemperatuur smaken ze beter.

Gebruik van onze producten

Kan ik de recepten uit Ella’s kookboeken + van het receptencenter invriezen?

Koken in porties is geweldig voor drukke ouders + verzorgers, dus hebben we ervoor gezorgd dat de recepten in ons Kookboek + receptenhub geschikt zijn om in te vriezen. Hier zijn een paar handige tips om iedereen te helpen smulrecepten in te vriezen + veilig om te gaan met eten!

  1. Zorg dat de vriezer goed koud is, -18°C
  2. De meeste etenswaren zijn geschikt om in te vriezen (behalve bijvoorbeeld hele eieren met schaal en al) maar sommige smaken vers toch beter.
  3. Gerechten met vlees kunnen 3 maanden bewaard worden in de diepvries.
  4. Vegetarische gerechten en smultraktaties zoals cake, taart en koekjes kunnen 3 maanden bewaard worden in de diepvries.
  5. Plak een etiket op je diepvriesbakjes, zodat je weet wanneer je ze gebruik moet hebben.
  6. Je kunt stoofpotjes, sauzen + een stuk vlees bevroren bereiden – pas de bereidingstijd wel aan, zodat het eten echt door en door gloeiendheet is voordat je het opdient!
  7. Alle andere etenswaren eerst volledig laten ontdooien voordat je ze opwarmt. Altijd door en door verhitten tot gloeiendheet. Roer even door om hete (of koude) plekjes te laten verdwijnen.
  8. Rijst kan veilig ingevroren + opnieuw opgewarmd worden, zolang hij na het koken snel afgekoeld is (het is het beste dit binnen een uur te doen). Je kunt de bevroren rijst opwarmen in de magnetron tot ie gloeiend heet is.
  9. Zorg dat je het eten veilig ontdooit. Dek het af + plaats in de koelkast, plaats in een luchtdicht afgesloten bakje in koud water of ontdooi het lekker snel in de magnetron. Met deze 3 methodes voorkom je dat er bij het ontdooien vervelende bacteriën in het eten raken.
  10. Gebruik het eten zodra het ontdooid is – laat niet langer liggen dan nodig, anders kunnen er vervelende bacteriën in het eten raken.