sally luckraft

Senior manager ontwikkeling nieuwe producten / Maakt nieuwe dingen om van te smullen

Sally body

Wat doe je bij Ella's kitchen?

Ik werk met het Ella’s Friends-team (marketing) aan het assortiment baby-fingerfood en peutersnacks. Ik kom met ideeën voor nieuwe producten, ontwikkel recepten en zoek naar spannende nieuwe ingrediënten. Ik werk er heel hard aan om ervoor te zorgen dat alle recepten die ik ontwikkel voldoen aan de strenge voedingsrichtlijnen van Ella's. Daardoor zijn ze de beste + superveilig voor kleine buikjes.

Verder zorg ik ervoor dat de textuur van de producten precies goed is voor kleintjes. Ik werk nauw samen met Ella’s Making Stuff Safe-team, het technisch team. Zij zorgen voor de verschillende texturen van onze snacks + fingerfood, supersnel smeltend voor kleintjes die nog geen tanden hebben en krokanter + kauwbaar voor peuters die aan het ontdekken zijn.

Kun je iets over je achtergrond vertellen, waarom is dit echt een baan voor jou?

Ik ben gediplomeerd Huishoudeconoom met een Bachelor Huishoudkunde.

Ik werk al meer dan 13 jaar bij Ella’s Kitchen en ik heb ervaring met het hele productassortiment. Ik heb Ella’s allereerste assortiment babymaaltijden ontwikkeld, en producten voor de lancering van Ella's eerste fingerfoods.

Voordat ik bij Ella ging werken, had ik mijn eigen zaak in ontwikkeling van producten voor jonge kinderen opgezet. Ik ben mama van 2 kinderen, die nu groot zijn, maar het hele proces van starten met het afbouwen en beginnen met vaste voeding, dat heb ik zelf ook ervaren.

Waar ben je trots op bij je werk voor Ella's Kitchen + hoe helpt jouw werk kleintjes van goed eten te leren houden?

Ik ben er echt trots op dat ik bij Ella’s Kitchen werk en nieuwe voeding voor kleintjes kan maken. Het ontwikkelen van Ella's producten is een uitdaging, want er zijn zoveel strenge richtlijnen waar je aan moet voldoen, maar dat betekent ook dat de voeding waar ik aan werk de beste is voor kleintjes.

Ik denk graag over spannende ingrediënten, smaken en texturen die precies goed zijn, zodat een bepaalde leeftijdsgroep ze kan ontdekken. En het is zo fijn om al die leuke foto's en berichten op social media te zien van ouders + verzorgers met hun kleintjes die blij zijn met de producten die ik heb ontwikkeld. Dat geeft zoveel voldoening!

Mijn top 3-tips voor ouders + verzorgers van kleintjes

1

Peuters willen graag betrokken worden. Deel met hen wat je voor ze klaarmaakt om te eten en laat ze de ingrediënten erin zien praat met hen over waar ze vandaan komen. Mijn dochter vond het altijd heel leuk om de tafel te dekken – met onbreekbare spullen – en ze vond het nog leuker om spulletjes af te wassen na het eten.

2

Als het lastig wordt met heel kieskeurige eters – allebei mijn kinderen hadden dat – dan hoef je je echt niet schuldig te voelen om zo nu en dan iets te geven wat het kind echt lekker vindt en waarvan je zeker weet dat het gewoon opgegeten wordt.

Het is een goed idee om ze dan daarbij iets te geven waar ze niet zo dol op zijn. Dat kunnen ze dat vastpakken en ontdekken met al hun zintuigen. De eerste paar keer zullen ze het misschien niet eten, maar als ze er eenmaal meer vertrouwd mee zijn, is de kans veel groter dat ze het toch zullen proberen.

3

Maak de maaltijden zo relaxed, leuk en interessant mogelijk, en geef de kleintjes heel veel gelegenheid om hun eten met al hun zintuigen te ontdekken, laat ze de verschillende kleuren bekijken, het eten aanraken, ruiken en proeven.

1 / 3
Website Images Dec Experts 02

We werken heeeel nauw samen met een groot aantal experten. Zo zorgen we ervoor, dat onze smulvoeding het beste voor kleine buikjes is!